Anette Mörner

INREDNINGSSTYLIST OCH GALLERIST

Jag arbetar som inredningsstylist och gör inredningsreportage åt svenska och utländska inredningsmagasin, stylistuppdrag och event. Har uppdrag med DI Weekend Exklusivt Boende och gör åtta reportage per år. Frilansar och och samarbetar mest med Sköna hem. Finns bilder på hem att se under INREDNING & LIVSSTIL. Jag är känd för att skapa färgglada miljöer men jag är duktig på att läsa av andra. Jag gillar alla stilar och det viktigaste är att det upplevs som trevligt, harmoniskt och att det blir vackra bilder. Min inrednings filosofi är att man blandar konst, måleri, foto, skulpturer, design, antika möbler och lite kitsch. Då blir hemmet mycket mer spännande och personligt. Jag stylar hem inför försäljning och samarbetar med mäklare, samt konstkonsult.

Jag och min man Axel Mörner driver Olseröds Konsthall som ligger i Skåne och vi visar fyra utställningar per år. Gården är från 1850 och konsthallen är en ombyggd lada.

Jag gav ut 2 böcker om konst med fotograf Anne Nyblaeus 2012. Jag var projektledare, stylist och producent. Vi har haft Bokevent på Bukowskis och hos Pierre & Peter’s där jag ordnade en Konstutställning med 21 av konstnärerna som finns med i boken Konstnärer och deras ateljéer. Vi har presenterat böckerna hos Garbo Interior, Gertrud Inredning, NK-Stockholm och NK-Göteborg. Föredrag om böckerna på Antikmässan, Lotta Lewenhaupt med Li Pamp och jag med Pontus Silfverstolpe. Lotta Lewenhaupt och jag var med på Market Art om att vara Drabbad av konsten. Vi höll föredrag för Estrid Ericsons-Vänner på Strand Hotell och Katrinetorps Landeri i samband med deras utställning San Francisco 1939 – Svenskt Tenn, Estrid Ericson & Josef Frank.

INREDNINGSREPORTAGE

DI WEEKEND, SKÖNA HEM, GODS & GÅRDAR, RESIDENCE, MAISON NORGE, LANTLIV, HUS & HEM, HEM & ANTIK, PLAZA MAGAZINE, PLAZA DECO, SVD MAGASINET, ELLE DECORATION SVERIGE, ELLE DECORATION ENGLAND, ELLE DECORATION SYD AFRIKA, ELLE DECORATION NORGE, ELLE MAT & VIN, HOMES & GARDENS, ALLT OM TRÄDGÅRD, ALLT I HEMMET, FEMINA, ALLT OM MAT, BO BEDRE, DN, LEVA OCH BO, HÄRLIGT HEMMA